dierenartsen Den Ast - Oudenaarde

Nieuwe naam: “Dierenartsen Den Ast”

Dierenartsen Den Ast: Lode De Clercq Oudenaarde

Beste klant,
Vanaf oktober 2023 zal je vertrouwde dierenartsenpraktijk een andere naam hebben: “Dierenartsen Den Ast”.

Ik ben reeds 25 jaar actief als dierenarts en al van bij het prille begin was ik sterk geïnteresseerd in dermatologie. Door de jaren heen heb ik mij steeds verder verdiept in deze huidproblemen, zowel bij honden en katten.

De laatste jaren valt het mij echter meer en meer op dat we niet alle patiënten kunnen helpen met behulp van de traditionele diergeneeskunde. Daarom ging ik op zoek naar andere, aanvullende therapieën, en na een lange zoektocht kwam ik in contact met de integratieve diergeneeskunde.

Bij integratieve diergeneeskunde koppelen we de traditionele diergeneeskunde aan wetenschappelijk onderbouwde alternatieve behandelingswijzen zoals fytotherapie (planten en kruiden therapie), Chinese diergeneeskunde, orthomoleculaire diergeneeskunde, … De bedoeling van deze aanpak is vooral om ondersteunend te werken en de immuniteit te stimuleren zodat het dier zelf zijn ziekte kan overwinnen.

Hierbij kiezen we voor een behandeling met zo weinig mogelijk neveneffecten, die de oorzaak van het probleem wegneemt of aanpakt in plaats van enkel de symptomen te bestrijden. Ook hechten we heel veel belang aan preventie en een goede opvolging van patiënten met huidproblemen, zo kunnen we kort op de bal spelen en herval of heropflakkering van bepaalde aandoeningen voorkomen.

Met deze aanpak hebben we al heel goede resultaten geboekt, zowel op vlak van huidproblemen als bij heel veel andere, uiteenlopende problemen. Daarom willen we ons hier ook in de toekomst nog verder op toeleggen. Om dit wat meer in de verf te zetten, hebben we een nieuwe website laten ontwikkelen waar je heel wat info kan terugvinden ivm dermatologie en integratieve diergeneeskunde.

Benieuwd om meer te weten te komen over onze aanpak en manier van werken, neem dan zeker een kijkje op deze gloednieuwe website!

Daarnaast hebben we ook besloten de naam van onze praktijk te veranderen in “Dierenartsen Den Ast”. Bij deze nieuwe naam hoort natuurlijk ook een nieuw logo, dit kan je alvast terugvinden in deze e-mail en op onze nieuwe website. Binnenkort (voorjaar 2024) verhuizen we immers naar een nieuwe locatie en zal je ons kunnen vinden aan de voet van “Den Ast” in Mullem (Oudenaarde).

We kijken ernaar uit om jullie te ontvangen in deze ruime, nieuwe praktijk en zullen ons ook op deze nieuwe locatie even hard inzetten om de gezondheid van jullie geliefde viervoeter te optimaliseren!

Tot binnenkort,
Je vertrouwde dierenarts,
Lode De Clercq, Oudenaarde

Scroll to Top