dierenartsen Den Ast - Oudenaarde

Dierenartsenpraktijk Den Ast in Oudenaarde

Bij dierenartsenpraktijk Den Ast nemen we steeds uitgebreid de tijd om te luisteren naar jouw verhaal en om je huisdier grondig te onderzoeken.

Dierenartsenpraktijk Den Ast staat bekend om zijn integratieve aanpak, waarbij we de traditionele diergeneeskunde koppelen aan alternatieve behandelingswijzen.

Het resultaat: een duurzame oplossing, op maat van dier én baasje.

Integratieve diergeneeskunde, met respect voor dier én eigenaar.

Wat is integratieve geneeskunde?

In onze praktijk ligt de focus op integratieve diergeneeskunde, een combinatie van de traditionele diergeneeskunde en wetenschappelijk onderbouwde complementaire diergeneeskunde. Deze complementaire diergeneeskunde omvat het gebruik van planten en kruiden (fytotherapie), het inzetten van de Chinese diergeneeskunde, orthomoleculaire diergeneeskunde…

Het doel van deze gecombineerde aanpak is om steeds de meest effectieve therapie in te stellen, die zo weinig mogelijk neveneffecten heeft en het minst ingrijpend is voor het dier.

We streven ernaar om steeds een behandeling in te stellen die niet louter en alleen de symptomen wegneemt, maar die ook de onderliggende oorzaken en gevolgen voor andere orgaansystemen aanpakt. Hierbij ligt de nadruk op de behandeling van het lichaam in zijn geheel, en op het stimuleren van de immuniteit, zodat het dier zelf zijn kwaal overwint, waardoor veel andere, symptomatische behandelingen overbodig worden.

Hierbij aansluitend hechten wij ook heel veel belang aan de preventieve diergeneeskunde. Een goede opvolging van patiënten met chronische problemen en patiënten met huidproblemen vinden wij heel belangrijk. Door gezonde voeding en een integratieve benadering van de patiënt zullen ziekten immers minder snel aanslaan of heropflakkeren.

Alles begint bij de eerste consultatie

Wil je jouw huisdier laten behandelen in onze dierenartsenpraktijk in Oudenaarde?

Ga dan voor een eerste grondige consultatie. In deze consultatie gaan we op zoek naar de oorzaak van de problemen van je huisdier.

De eerste consultatie is heel grondig. Hou er rekenening mee dat deze 60 tot 90 minuten kan duren, zeker wanneer het gaat over patiënten met huidproblemen of doorverwezen patiënten.

We nemen écht de tijd om naar je verhaal te luisteren, en onderzoeken ondertussen je huisdier om de onderliggende oorzaak van het probleem te vinden.

Je kan deze afspraak online boeken. Zo kan je een moment kiezen dat jou en je huisdier het beste uitkomt.

Ons team

Maak kennis met het team achter Dierenartsenpraktijk Den Ast in Oudenaarde:

Lode De Clercq

Door Oosterse en Westerse geneeskunde te verbinden, genezen we niet alleen de ziekte, maar het hele dier.

Reeds op heel jonge leeftijd was ik gefascineerd door dieren. Op de boerderij bij onze grootouders leerden we wat zorgen voor dieren inhoudt, hoe een gezond dier zich gedraagt en hoe we moesten omgaan met heel veel verschillende dieren (van konijnen tot koeien).

Vanaf 11 jarige leeftijd liep ik in het weekend en in de vakantie mee met verschillende dierenartsen, waarbij ik zowel consultaties met honden en katten meevolgde als mee op huisbezoek ging bij de grotere dieren (koeien en paarden).

Vanaf mijn eerste jaar diergeneeskunde tot het laatste jaar van de opleiding werkte ik actief mee met een collega in de praktijk. Na het behalen van het diploma diergeneeskunde groeide de liefde voor dermatologie, die mij tot nu toe niet heeft losgelaten en mij nooit meer zal loslaten.

Naast heel veel zelfstudie, school ik mij ook regelmatig bij door opleidingen en congressen te volgen.

Daarnaast ben ik ook actief lid van de werkgroep dermatologie, die bestaat uit allemaal dierenartsen met een bijzonder interesse in dermatologie. Deze werkgroep komt regelmatig samen om ingewikkelde casussen te bespreken en samen te brainstormen en oplossingen te zoeken voor probleemgevallen.

Ook worden hier de meest recente ontwikkelingen (inzichten, nieuwe medicatie, …) in het vakgebied voorgesteld en besproken.

Daarnaast ben ik ook lid van de ESVD (European Society of Veterinary Dermatology), om verder op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden binnen de dermatologie.

Mijn vrije tijd spendeer ik graag buiten in de natuur, het liefst op de fiets, maar ook van een wandeling met het gezin kan ik heel erg genieten.

Daarnaast hou ik ook van lekker eten en van uitgebreid koken voor familie en vrienden.

Lise Vlerick

Als partner van Lode en dierenarts van opleiding ben ik al meer dan tien jaar nauw betrokken bij het dagelijkse reilen en zeilen van de praktijk.

Hierbij werk ik vooral achter de schermen, maar ook aan de telefoon kan je mij wel eens horen.

Verder vind ik het vooral leuk om samen met Lode de “probleemgevalletjes” te bespreken en op zoek te gaan naar de juiste diagnose en behandeling. 

Het gaat niet alleen om het behandelen van symptomen; het gaat om het begrijpen van het hele verhaal van het dier.

Natacha Vandermeulen

Natacha Vermeulen

Natacha is onze dierenartsassistente die met veel passie werkt in onze dierenartsenpraktijk. Ze heeft gezien hoe deze gecombineerde aanpak wonderen doet voor dieren en hun welzijn bevordert. Het raakt haar telkens weer als ze de blije gezichten van dieren en hun baasjes ziet na een succesvolle behandeling.

Haar stiptheid en zorgzaamheid maken haar onmisbaar in de kliniek. En ze staat altijd klaar om gerust te stellen en te helpen, waardoor zowel dieren als hun eigenaren zich direct op hun gemak voelen.

Elke glimlach, elk tevreden miauw of kwispelende staart, bevestigt dat we op de juiste weg zijn met deze integratieve behandeling.

Maak een afspraak

Wil je jouw huisdier laten behandelen in onze dierenartsenpraktijk in Oudenaarde? Ga dan voor een eerste, grondige consultatie.  Deze omvat een vraaggesprek (anamnese), klinisch onderzoek en behandeling. Na deze consultatie heb je een volledig beeld wat er aan de hand is met je huisdier en wat je eraan kan doen. 

Je kan deze afspraak online boeken. Klik hiervoor op de knop hieronder.

Scroll to Top